به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی آبایی روز یکشنبه در حاشیه کارگروه تخصصی اشتغال استان مرکزی، اظهار کرد: دستور این جلسه تبیین شیوه نامه پرداخت تسهیلات به واحدهای کسب و کار آسیب دیده از کرونا بود.
وی ادامه داد: در هیأت دولت ۱۴ رسته شغلی به عنوان رستههای آسیب دیده از ویروس کرونا مصوب شدند که در زیر مجموعه این ۱۴ رسته شغلی یک میلیون واحد کسب و کار توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی براساس بانکهای اطلاعاتی شناسایی شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: از یک میلیون واحد کسب و کار در کشور ۲۱ هزار و ۳۷ واحد مربوط به استان مرکزی است.
به گفته آبایی، دولت تسهیلات به رقم ۴۴ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به واحدهای کسب و کار آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته است که از این رقم ۶۵۱ میلیارد تومان مربوط به استان مرکزی است.
وی در خصوص نرخ تسهیلات پرداختی به واحدهای کسب و کار آسیب دیده از کرونا بیان کرد: نرخ این تسهیلات ۱۲ درصد و با بازپرداخت ۲۴ ماهه است.
آبایی عنوان کرد: این ۲۱ هزار واحد شغلی استان به تفکیک دستگاههای متولی مشخص و به آنها ابلاغ شده است و موظف هستند ظرف چند روز آینده پرداخت تسهیلات ناشی از کرونا را به واحدهای کسب و کار اطلاع رسانی کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان مرکزی گفت: متقاضیان که تمایل به استفاده از این تسهیلات را دارند باید در سامانه کارا که مربوط به تسهیلات اشتغال روستایی و فراگیر است، به گزینهای با عنوان تسهیلات کرونا به این سامانه اضافه شده است، مراجعه کنند.
آبایی در خصوص مهلت دریافت این تسهیلات عنوان کرد: فرصت ثبت اطلاعات متقاضیان دریافت تسهیلات کرونایی تا پایان خرداد ماه جاری است و تمدید خواهد شد و متقاضیان باید ثبتنام لازم را در این سامانه انجام داده، دستگاه اجرایی باید تأیید کند و به ۱۵ بانک عامل معرفی شوند و بانک عامل موظف است بر اساس دستورالعمل نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کند.
وی گفت: برای واحدهایی که در ایام کرونا آسیب دیدند به ازای هر بیمه شده مبلغ ۱۲ میلیون تومان، برای واحدهایی مانند تالارها و استخرها و مراکز گردشگری که بهدلیل خطرپذیری در ایام کرونا تعطیل شدند، مبلغ ۱۶ میلیون تومان و برای رانندگان وسایل نقلیه خویش فرما مبلغ ۶ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
نظر شما